ZIJN psychologie

Voedingspsychologie

Aanmelden
aanmeldstop
Intake gesprek

Verhaal, vraagstuk en verwachtingen helder krijgen

Behandelplan

Plan van aanpak

Behandeling

Behandelgesprekken, evaluatie en terugvalpreventie

Een coachingstraject voedingspsychologie zal bestaan uit een aantal sessies verdeeld over de volgende onderwerpen.

Waarom?
Het is van belang om te begrijpen hoe de processen in je lijf werken zodat je ook weet waarom je je leefstijl zou gaan veranderen. Je krijgt uitleg over de processen in je lijf zodat je leert hoe voeding van invloed is op je brein en je lijf en hoe dat van invloed is op je gemoed.

Waarvoor?
Waar doe je het voor? We gaan aan de gang met wat je motieven en waarden zijn om het veranderproces door te maken dat nodig is om je meer energiek en ontspannen te gaan voelen. Dit gebeurd via ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Als je weet waarvoor dat je het doet, wordt het gemakkelijker om de inzet en ook het ongemak dat ontstaat bij het aangaan van veranderingen te verdragen. Hierdoor wordt het haalbaarder om je leefstijl duurzaam te veranderen..

Hoe?
Je krijgt een algemeen kader van welke voeding je goed zou doen mbt je (mentale) gezondheid. Daarbij ben ik een module aan het opzetten, nml aminozuur therapie. Dit is een nieuwe therapie vorm die verandering in leefstijl kan ondersteunen door gericht aminozuursupplementen in te nemen. Vanuit gedragsvragenlijsten en de intake kunt opmaken welke aminozuren iemand te kort komt. Door deze aminozuren in de vorm van voedingssupplementen toe te voegen aan je voeding ontstaat er op korte termijn al verbetering in je mentale gesteldheid. Als je je beter voelt wordt het gemakkelijker om de nieuwe vaardigheden aan te leren en toe te passen die nodig zijn om de veranderingen in je leefstijl duurzaam door te voeren.

De voedingspsychologie kan en heeft ook niet de intentie om het advies van een arts of diëtist te vervangen. Het is een holistische kijk op de psychologie die uitgaat van dat het lijf en het brein intensief met elkaar samenwerken. 

ik ben voornemens om deze kennis ook in de vorm van workshops aan te bieden. Bij voldoende aanmeldingen kunnen we de kosten per persoon een flink eind terugdringen en toch iedereen voorzien van de kennis. 

Bij interesse, bel me gerust. Deze tak van ZIJN psychologie is volop in ontwikkeling, dus ideeën en suggesties zijn van harte welkom. 

Tarieven voedingspsychologie

Voedingspsychologie valt onder onverzekerde zorg

Intakegesprek

€130,00

excl. BTW
45 minuten
Incl. schrijven behandelplan

MELD je AAN

Behandelgesprek

€100,00

excl. BTW
45 minuten
Incl. indirecte tijd

Workshop

Variabel tarief

aanmeldstop

Op dit moment nemen we geen trajecten voor voedingspyschologie aan